Milli sporcumuz Kenan Sofuoğlu, Fransa’nın başkenti Paris yakınlarındaki 4 bin 411 metrelik Nevers Magny-Cours Pisti’nde koşulacak yarış öncesi antrenman turunda başka bir pilotun piste yağ dökmesi sonucu kaza atlatmıştı. Bu kazadan yara almadan kurtulan milli motosikletçi, sıralama turlarında ise bir kaza daha geçirdi. Kötü hava şartları nedeniyle gerçekleşen kaza sonrası acilen hastaneye kaldırılan Kenan Sofuoğlu’nun bel ve kalçasında üç kırık tespit edildi.
Sofuoğlu, bir an önce tedaviye başlanması gerektiğini, 3 hafta sonraki İspanya yarışına yetişmek istediğini kaydetti.
Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Sofuoğlu’nun ambulans uçakla saat 08.00 sularında İstanbul’a getirilerek Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınacağını kaydetti.
BİR KÖTÜ HABER DE RAZGATLIOĞLU’NDAN
Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu’nun, Fransa’da sıralama antrenmanı sırasında omzu çıktı. Milli porcumuz tedavi görmek için Türkiye’ye dönecek. Avrupa SuperStock1000 Şampiyonası için Fransa’da bulunan genç pilot, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Bugün antrenmanda düştüm, omzum çıktı. Kendim yerine takmaya çalıştım ama takamadım. Doktorlar baktılar ve yerine taktılar. Şükür fazla bir şeyim yok ama tekrar çıkma olasılığı olduğu için yarışmama izin vermediler. Bu üzüntü yetmiyomuş gibi Kenan abi düştü ve 3 kırığı var. Bu hafta çok kötü geçiyor ama hayırlısı. Olacağı varmış. Şimdi özel uçakla Türkiye’ye dönüyoruz. Herkese çok teşekkürler.”