Toplam 9 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 9 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Motosiklet Stop Problemi

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    PİYADE ER

Motosiklet Stop Problemi

Merhaba, geçen gün yolda 6. Viteste gelirken debriyaja bastım vites küçültmek için motksiklet bir anda stop etti. Gösterge çalışıyordu. Motosikleti emniyet şeridine aldım. Marşa bastım çalıştı. Biraz gittikten sonra tekrar 5. Viteste debriyaja bastım yine stop etti. Kenara çektim elektriği kesen anahtarı kapadım açtım marşa bastım marş basmadı, bir kaç kere daha bastım yine almadı. Acaba statik elektrikmi birikti dedim anahtarı kapadım bir kaç kez daha marşa bastım, anahtarı çıkardım taktım, akım kesici anahtarı kapadım açtım motor marş bastı. Biraz gittim yine stop etti, tam kenara çekerken kendiliğinden çalıştı hemen arkasında voltaj düşer gibi oldu motor boğulur gibi oldu tekrar topladı kendini motor ve bir daha yapmadı. Sonra bir kaç kez daha kullandım, ilk kullanımda çalıştırdığımda motor yağlansın diye beklerken devride dalgalanma vardı ayrıca yolda debriyaja bastığımda rolanti devrinde hissedilir bir zayıflık vardı. Ama motor boşta iken rolanti devrinde bir sorun yoktu ama stop etmedi. Sizce sorun neyden kaynaklanmış olabilir. Motor Benelli bn251
    Şimdiden teşekkürler değerli fikirleriniz için.

Sent from my BLA-L09 using Tapatalk
    Konu GUMPATCHAT tarafından (23.Nisan.2021 Saat 00:33 ) değiştirilmiştir.

PİYADE ER
    Bu arada marşa bastığımda motor çalıştı hiç bir şekilde zorlanmadı. Marş basmamasından kastettiğim marş düğmesine bastığımda hiç bir elektriksel akımın gerçekleşmemesi ama gösterge çalışıyor herşey net okunuyordu.

Yakıttan kaynaklanma olasılığı nedir. Çünkü iki farklı yerden yakıt aldım ikiside farklı üreticiydi.

Konu GUMPATCHAT tarafından (23.Nisan.2021 Saat 00:15 ) değiştirilmiştir.

BAŞKAN YÜZBAŞI Roadcarver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Benzer bişey bende yaşadım tamirci değilim pek fikrim yok ama benim sorun debriyaj sıvısından kaynaklıydı 2 senede bir yenilemek gerekiyormuş. Debriyaj ayırmıyordu stop ediyordu. En kısa zamanda tamirci ye götürmende fayda var.

ELE-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Rüzgarı Ruhunda Hisset

PİYADE ER
    Alıntı Roadcarver Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benzer bişey bende yaşadım tamirci değilim pek fikrim yok ama benim sorun debriyaj sıvısından kaynaklıydı 2 senede bir yenilemek gerekiyormuş. Debriyaj ayırmıyordu stop ediyordu. En kısa zamanda tamirci ye götürmende fayda var.

Debriyajda yağdan başka bir sıvı daha mı var?

Alıntı GUMPATCHAT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Debriyajda yağdan başka bir sıvı daha mı var?

Evet yağ koyuyorlar gerçi başka bir madde daha varda ismi aklıma gelmedi

Rüzgarı Ruhunda Hisset

PİYADE ER
    Facebook gurubuna yazdım, daha önce uygulanmış bir kaç çözüm yazdılar benim uygulayabileceğim eğer sonuç alamazsam servisin yolunu tutucam. Motosikleti o arızadan sonra detaylıca kullanamadım sokağa çıkma yasağından dolayı. Arıza süreklimi yoksa bir kereye mahsus mu bilmiyorum. Motoru çok kullanmadım kış döneminde genelde yattı. Belki aküdendir. Elimde yeni akü var onuda takıp öylece deneyeceğim. Yada yakıt yada pislikten olabilir diye düşünüyorum. Çünkü o gün devri biraz zorladım devir kesicinin devreye girmesini istedim girdide, ondan sonra yaptı. Belki biriken pislik o basınçla motora gitmiş olabilir. Bende çok anlamam mekanik aksamdan ama aklıma gelenler bunlar.

PİYADE ER
    Marş almaması yanı düğmeye bastığımda hiç bir tepki vermemsi kafamı kurcalayan. Marş basar moror çalışmaz anlarım. Marş niye basmadı onu anlayamadım.

PİYADE ER
    Garip... Enteresannn...

Evet o farklı bir olay

Rüzgarı Ruhunda Hisset